Clicky


Pakketbezorger UPS blijft profiteren van extra thuisbezorging

Pakketbezorger UPS blijft profiteren van extra thuisbezorging
02-02-2021 14:34 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP/BLOOMBERG

ATLANTA - Pakketbezorger UPS blijft ervan profiteren dat er vanwege de coronapandemie meer pakketjes aan huis worden bezorgd. Ook tijdens het drukke feestdagenseizoen bleven consumenten de winkelstraat mijden. Het Amerikaanse bedrijf voerde mede daardoor de resultaten in het vierde kwartaal verder op ten opzichte van een jaar eerder.

"Onze financiële prestaties overtroffen onze verwachtingen", zei topvrouw Carol Tomé. Buiten de Amerikaanse thuismarkt groeide het aantal dagelijks verwerkte pakketjes met bijna 22 procent. De omzet van UPS steeg in het vierde kwartaal met 21 procent tot 24,9 miljard dollar in vergelijking met dezelfde periode in 2019. De nettowinst klom met 26 procent tot 2,3 miljard dollar. Het afgelopen kwartaal begon het bedrijf ook met het vervoeren van coronavaccins.

Over heel 2020 steeg de omzet van UPS met ruim 14 procent naar 84,6 miljard dollar. De winst steeg met 7 procent naar 8,7 miljard dollar. Over het hele coronajaar vervoerde de bezorger wereldwijd 10,6 procent meer pakketjes. UPS geeft voor dit jaar geen verwachtingen vanwege de onzekerheid rond de coronacrisis.