Clicky


GRIP 1 vanwege zeer grote brand bij tuincentrum Intratuin in Lisse

GRIP 1 vanwege zeer grote brand bij tuincentrum Intratuin in Lisse [+foto]
08-02-2021 13:34 | Binnenland | auteur Redactie | ANP

LISSE - [update: 21:00 uur] De brand bij het tuincentum in Lisse is onder controle. De brandweer zegt nog wel lange tijd nodig te hebben om na te blussen.

De brand in het gebouw aan de Heereweg brak in het begin van de middag uit. Twee brandweermensen raakten licht gewond, vermoedelijk toen gasflessen explodeerden en ze werden geraakt door rondvliegende brokstukken. "Met de twee gaat het goed en ze zijn zelfs al weer thuis", aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Hollands-Midden.

Hoe de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk. Het tuincentrum werd verbouwd en zou in maart opengaan. De dertig tot veertig mensen die met de verbouwing bezig waren bleven ongedeerd. Ze werden in de buurt opgevangen.

Nu de brand onder controle is, neemt de rookontwikkeling ook af, aldus de veiligheidsregio. Mensen kregen maandag het dringende advies om niet naar de plaats van de brand te komen. De brandweer heeft ondanks de vorst geen problemen met de aanvoer van bluswater. "We houden onze mensen wel extra in de gaten en ze worden ook vaker afgelost om te voorkomen dat ze onderkoeld raken."