Clicky


Filmende relschopper uit Eindhoven opgepakt

Filmende relschopper uit Eindhoven opgepakt
09-02-2021 15:37 | Binnenland | auteur Redactie

EINDHOVEN - De politie heeft dinsdagmorgen rond 07:00 uur een 25-jarige man uit Eindhoven aangehouden in zijn woning. Hij wordt verdacht van openlijke geweldpleging en diefstal tijdens de rellen in Eindhoven op 24 januari van dit jaar, meldt de politie.

De man kwam prominent bij de politie in beeld omdat hij tijdens en na afloop van de rellen in Eindhoven veel beelden deelde op social media. Ook deed hij begin februari uitgebreid zijn verhaal in de media.

Aan de hand van de vele beelden deed de politie onderzoek. Daaruit bleek dat de man tijdens de rellen niet alleen filmend aanwezig was. Hij heeft zich vermoedelijk ook schuldig gemaakt aan openlijke geweldpleging en diefstal. Zo zou hij stenen naar de collega’s hebben gegooid en ook gestolen hebben uit de Jumbo aan het Stationsplein.

Daarop is besloten om de man dinsdagmorgen aan te gaan houden. Daarbij deed hij een vluchtpoging. Toen hij echter bij het zien van de collega’s via de achterdeur probeerde te vluchten werd hij daar door ons opgewacht. De man sloot vervolgens snel de deur en verschanste zich in het huis. Uiteindelijk hebben collega’s de deur geforceerd en in het huis vonden ze de verdachte die zich verstopt had achter een bank op de tweede verdieping. Daarop is hij aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Ook een 18-jarige huisgenoot van de verdachte is uiteindelijk aangehouden. Hij beledigde de collega’s tijdens de actie.