Clicky


Politie haalt ruim 164.000 euro van straat

Politie haalt ruim 164.000 euro van straat
09-02-2021 17:25 | Binnenland | auteur Redactie

ROTTERDAM/DORDRECHT - Agenten troffen afgelopen zaterdag in een tas en in een snoepjesdoos ruim 164.000 euro aan. Wel vaker wordt geld aangetroffen in auto's maar dit was best veel voor een ‘gewone’ zaterdag, meldt de politie dinsdag.

Rond half vijf gingen agenten voor een melding van mishandeling in de relationele sfeer, naar de Zuidendijk in Dordrecht. In de auto van de verdachte, een 49-jarige Amsterdammer, troffen zij in een tas 39.600 euro aan. De verdachte had geen goede verklaring voor de hoeveel geld, waarna dit in beslag werd genomen. De man is ingesloten voor verhoor.

Rond kwart voor tien controleerden agenten op de Westblaak in Rotterdam een automobilist, die achter het stuur zat met een ballon lachgas. Tijdens de controle van de auto troffen agenten in de kofferbak een doos met daarin 125.000 euro cash. De verdachte een 19-jarige Rotterdam werd aangehouden en het geld werd in beslag genomen. Na overleg met de officier van justitie deed de verdachte afstand van het geld en kreeg hij een boete van 10 procent over  het inbeslaggenomen geld.