Clicky


12-jarige jongen aangehouden vanwege rellen Rotterdam

12-jarige jongen aangehouden vanwege rellen Rotterdam
09-02-2021 18:23 | Binnenland | auteur ANP

ROTTERDAM - De politie in Rotterdam heeft dinsdagochtend een jongen van twaalf jaar aangehouden die betrokken zou zijn bij de avondklokrellen in de stad op maandag 25 januari. Ook hield de politie een 19-jarige man aan. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging.

De 12-jarige jongen werd in zijn huis in de wijk Hillesluis aangehouden. Hij is herkend op beelden waarop hij een container omduwde bij het kunstwerk "Rust in de Reuring", dat later afbrandde.

Ook de 19-jarige verdachte werd thuis in Hillesluis aangehouden. De politie arresteerde hem op 25 januari ook al tijdens de rellen voor het overtreden van de avondklok en noodverordening. Hij wordt nu verdacht van vernieling van een drogisterij en het plunderen van een supermarkt.

De politie in Rotterdam heeft beelden verspreid van verdachten die betrokken waren bij de rellen en plunderingen in de stad. Volgens de politie leverde dit bruikbare tips op die zullen leiden tot nieuwe aanhoudingen.

Op de Beijerlandselaan in Rotterdam-Zuid werden op 25 maart vernielingen aangericht aan zeventien winkels, waarvan er zeven werden geplunderd. De politie hield die avond alleen al tientallen verdachten aan.