Clicky


Vluchten met COVID-19 vaccins van Brussels Airport naar meer dan 40 bestemmingen wereldwijd

Vluchten met COVID-19 vaccins van Brussels Airport naar meer dan 40 bestemmingen wereldwijd
13-02-2021 10:28 | Buitenland | auteur Redactie

ZAVENTEM - Sinds eind november werden al vluchten naar meer dan 40 bestemmingen uitgevoerd om het COVID-19 vaccin van Pfizer-BioNTech vanuit ons land verder te verdelen. Het gaat om zendingen via DHL Express en op commerciële vluchten. Brussels Airport heeft, als belangrijkste hub voor de farmaceutische industrie in Europa, haar expertise in het transport van temperatuurgevoelige farmaceutische producten voluit ingezet om geneesmiddelenproducenten zoals Pfizer te kunnen ondersteunen in de verdeling van de vaccins.

In de voorbije maanden zag Brussels Airport het aantal vluchten met het COVID-19 vaccin van Pfizer-BioNTech COMIRNATY® aan boord almaar toenemen. Er zijn bijna dagelijks vluchten binnen het DHL-netwerk via DHL Express met daarop kleinere zendingen van het COVID-19 vaccin. Daarnaast zijn er ook grotere zendingen op commerciële vluchten, van partners als Singapore Airlines, Qatar Airways, Emirates, El Al, Virgin Atlantic en United Airlines. Vanuit Brussels Airport is het vaccin op meer dan 100 vluchten al naar maar dan 40 bestemmingen verdeeld.

“We zijn erg trots dat we deel kunnen uitmaken van de oplossing voor de pandemie door ons netwerk en onze expertise in het transport van farmaceutische producten voluit in te zetten. Het partnerschap met Pfizer-BioNTech voor de verdere distributie van het COVID-19 vaccin vanuit ons land is bijzonder belangrijk voor Brussels Airport. Samen met onze logistieke partners hebben we veel geïnvesteerd in de voorbereiding van dit essentiële transport en we kunnen dan ook een gestroomlijnde keten aanbieden om het vaccin in optimale omstandigheden naar zijn bestemming te brengen.”, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company.

"Brussels Airport is voor ons een essentiële partner geweest bij de uitrol van COMIRNATY®. Het Brussels Airport team en de Brucargo community staan in voor een bijzonder kwaliteitsvolle aanpak in de behandeling van het vaccin en zijn ook klaar om de verwachte toename in de vraag naar transport via de luchthaven in de komende maanden op te vangen," zegt Danny Hendrikse, Vice-President van Intercompany Operations, Pfizer.