Clicky


Golf vakantieboekingen na 'route uit lockdown' van Britse premier

Golf vakantieboekingen na 'route uit lockdown' van Britse premier
23-02-2021 11:41 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - Luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus in Engeland melden een golf aan boekingen voor vliegreizen, sinds premier Boris Johnson een plan heeft gepresenteerd voor het langzaamaan afschaffen van coronamatregelen. Versoepelingen rondom internationale reizen worden volgens Johnson echter niet voor 17 mei verwacht.

Desondanks bezochten talrijke Britten online vrijwel meteen aanbieders van vliegreizen, meldde de BBC. De onderneming TUI is naar eigen zeggen overstelpt met boekingen, vooral voor vliegreizen naar Griekenland, Spanje en Turkije. TUI sprak van een stijging van 500 procent in een nacht. De reisonderneming biedt de 'boekers' aan hun reis kosteloos uit te stellen als ze tussen 17 mei en eind juni toch niet kunnen gaan.

De website van reisbureau Thomas Cook kreeg ook bezoek van een golf aan reislustigen. Het bedrijf sprak van een "vloedgolf" aan boekingen, vooral naar Cyprus, de Dominicaanse Republiek, Griekenland en Mexico. Prijsvechter EasyJet stelde in Londen verheugd vast dat het aantal nachtelijke boekingen plotseling meer dan verzesvoudigde voor bestemmingen als Alicante, Faro, Kreta, Málaga en Palma de Mallorca.