Clicky


EGS nu ook van en naar Regensburg; Zuid-Duitsland steeds beter ontsloten

EGS nu ook van en naar Regensburg; Zuid-Duitsland steeds beter ontsloten
04-03-2021 11:45 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ROTTERDAM - European Gateway Services (EGS) breidt haar netwerk in Zuid-Duitsland verder uit. Met de nieuwe verbinding tussen Rotterdam en Regensburg in Beieren, wordt een vierde bestemming toegevoegd aan het netwerk van EGS in Zuid-Duitsland. München, Neurenberg en Stuttgart (Kornwestheim) maakten al deel uit van het EGS netwerk. EGS is het transportproduct van Hutchison Ports ECT Rotterdam.

De vraag naar betrouwbare en efficiënte transportverbindingen tussen Rotterdam en Zuid-Duitsland is groeiende. Met het uitbreiden van haar netwerk voorziet EGS in deze behoefte. Na een succesvolle proef, gaan vanaf eind maart de eerste treinen tussen Rotterdam en Regensburg rijden. EGS breidt hiermee gestaag het aantal bestemmingen en verbindingen tussen de ‘West havens’, ook Antwerpen wordt bediend, en Zuid-Duitsland uit en is hierbij vanuit Rotterdam een echte pionier gebleken. Inmiddels beschikt EGS over een goed netwerk in de regio, waarmee zowel Zuid-Duitsland als delen van Oostenrijk en Tsjechië optimaal kunnen worden bediend. Een verbinding tussen Regensburg en Rotterdam bestond nog niet.

In Rotterdam worden alle deepsea terminals op de Maasvlakte aangelopen en doorverbindingen naar Antwerpen zijn mogelijk. De verbinding is buitengewoon geschikt voor zowel export- als importlading. Rotterdam is veelal de first en last port of call voor de intercontinentale containerlijndiensten, waardoor containers ten opzichte van andere Noordwest-Europese havens eerder op hun bestemming in Europa zijn of, in geval van export, pas later hoeven te worden aangeleverd.

In Regensburg wordt de Duss Terminal Regensburg-Ost aangelopen en in Rotterdam worden alle deepsea containerterminals aangelopen, waaronder de ECT Delta terminal en de ECT Euromax terminal. Er wordt gestart met twee treinen per week heen en terug. Het totaal aantal spoorvertrekken tussen Rotterdam en Zuid-Duitsland, die EGS wekelijks aanbiedt, komt hiermee op 22. Bij een toenemende vraag zal de frequentie verder worden verhoogd.

EGS biedt naast bovengenoemde verbindingen ook spoor- en binnenvaartverbindingen aan naar andere regio’s in Duitsland, de Benelux en Oostenrijk. Tevens wordt aanvullende dienstverlening geboden, zoals lokale trucking, douanedocumentatie en diverse terminal services.