Clicky


Britse pers verbijsterd over interview Harry en Meghan

Britse pers verbijsterd over interview Harry en Meghan
08-03-2021 11:43 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - De Britse pers besteedt maandag massaal aandacht aan het interview van Oprah Winfrey met prins Harry en zijn vrouw Meghan. De Sussexes staan op de voorpagina's van onder meer de Daily Mail en de Daily Express. Ook online is het echtpaar bij bladen als The Telegraph en The Sun het gesprek van de dag. De uitspraken van Meghan over onder meer racisme bij Buckingham Palace zorgen voor verbijstering.

"Meghan maakt sensatiebeluste claims dat Archie van de royals geen prins mocht zijn vanwege zorgen over hoe 'donker' hij zou zijn", schrijft de Daily Mail onder meer. "Meghan kan misschien wel nooit meer terugkeren naar Groot-Brittannië, nadat ze de koninklijke familie boos heeft gemaakt met dit heftige interview", meldt The Sun.

Hoewel het interview pas maandagavond te zien is op de Britse zender ITV, hadden ook Britse royaltyverslaggevers hun wekker gezet om naar het gesprek te kijken op de Amerikaanse zender CBS. "Harry en Meghan hebben een vliegtuig volgeladen met bommen en lieten die een voor een vallen op Buckingham Palace met hun Oprah-interview. We moeten afwachten hoe het hof gaat reageren op hun beweringen", twitterde Chris Ship van ITV.

Richard Palmer van de Daily Express weet niet wat hij moet denken van het interview, schrijft hij op Twitter. "Het is overduidelijk een mijlpaal en een groot verhaal, dat zal veranderen hoe er wordt gekeken naar de Britse monarchie. Maar het factchecken van wat is gezegd wordt interessant."