Clicky


Britse koningin bedroefd en bezorgd na interview Harry en Meghan

Britse koningin bedroefd en bezorgd na interview Harry en Meghan
09-03-2021 18:59 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - De Britse koningin Elizabeth heeft gereageerd op het spraakmakende interview van haar kleinzoon Harry en diens echtgenote Meghan op televisie. In een verklaring toont zij zich bedroefd over de uitdagingen waarmee het paar de laatste jaren is geconfronteerd. Ook laat ze weten dat de aangehaalde kwesties, zoals de aantijgingen van racisme in de koninklijke familie, tot bezorgdheid stemmen.

Harry, Meghan en hun zoon Archie zullen altijd zeer geliefde familieleden zijn, laat Buckingham Palace verder weten. "De hele familie is bedroefd om te horen hoe uitdagend de afgelopen jaren voor Harry en Meghan zijn geweest. De kwesties die aan de orde zijn gekomen, met name die van ras, zijn zorgwekkend", zegt het paleis in een korte verklaring die namens de koningin is vrijgegeven. Hoewel er verschil van mening kan zijn over sommige herinneringen, "worden ze zeer serieus genomen en zullen ze privé door de familie worden besproken."

In het door velen met spanning afgewachte interview met de Amerikaanse tv-ster Oprah Winfrey, een goede vriendin van het koppel, hadden Harry en Meghan onder meer verteld over hun problemen met alle media-aandacht. Zij spraken over loodzware tijden. Meghan zou zelfs aan zelfdoding hebben gedacht, maar ze zou bij het zoeken naar hulp tevergeefs hebben aangeklopt bij de koninklijke familie. Daarnaast klaagde Meghan, zelf deels van Afro-Amerikaanse afkomst, over racisme binnen het paleis. Zo zei ze dat er "zorgen om en gesprekken over" de huidskleur van Archie waren, voordat de baby was geboren.

Het was het eerste tv-interview sinds het koppel afstand nam van het koningshuis.