Clicky


Arjen Lubach en Sosha Duysker scoren hit met Nieuwsuur-rap

Arjen Lubach en Sosha Duysker scoren hit met Nieuwsuur-rap [+video]
15-03-2021 11:13 | Binnenland | auteur ANP

HILVERSUM - Arjen Lubach en Sosha Duysker doen het online goed met hun rap over de pittige politieke interviews van Nieuwsuur met de lijsttrekkers de afgelopen weken. Het lied, Ga niet naar Nieuwsuur, maakte zondag onderdeel uit van Zondag met Lubach en werd sindsdien vele honderdduizenden keren online beluisterd en bekeken.

In het lied levert Lubach harde kritiek op lijsttrekkers Farid Azarkan en Geert Wilders, die allebei op het laatste moment afzegden voor de ondervragingen van Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Hij noemt alle pijnpunten waar de twee lijsttrekkers van DENK en de PVV niet graag over willen praten, zoals "de lange arm van Erdogan" of de aanklachten van seksueel wangedrag tegen Kamerlid Dion Graus van de PVV.

De rap was maandagochtend al meer dan 200.000 keer bekeken via de Twitter-account van het programma. Op YouTube was de clip meer dan 85.000 keer bekeken. In het programma zelf zagen ruim 1,7 miljoen kijkers de ode aan Nieuwsuur. Zondag met Lubach, dat aan zijn laatste seizoen bezig is, stond daarmee op de derde plek van best bekeken programma's, net onder Studio Sport en het Journaal van 20.00 uur.