Clicky


'Ontvoerde crew olietanker Davide B maakt het goed'

'Ontvoerde crew olietanker Davide B maakt het goed'
18-03-2021 11:20 | Piraterij | auteur ANP

BARENDRECHT - De Nederlandse rederij De Poli zegt dat het naar omstandigheden goed gaat met de vijftien bemanningsleden van haar olietanker Davide B, die 11 maart voor de kust van het West-Afrikaanse Benin zijn ontvoerd. Volgens een woordvoerder is er contact geweest met alle gekidnapte bemanningsleden. Waar ze worden vastgehouden, is niet duidelijk.

Ook is er contact geweest met de ontvoerders, maar over hun eisen wil de woordvoerder niets zeggen. "Er is een dialoog op gang gekomen, maar over details doen we geen mededelingen." Hij zegt dat een crisisteam druk bezig is om de crewleden weer veilig thuis te krijgen en dat er ook ondersteuning wordt geboden aan hun families.

Zes bemanningsleden werden niet ontvoerd. Zij hebben de olietanker onder escorte naar een veiliger gebied gevaren. De piraten hebben de lading ongemoeid gelaten.

Volgens de woordvoerder komen in deze wateren vaker kapingen en ontvoeringen voor: "Er is in dit gebied een patroon van veiligheidsincidenten." Over de beveiliging op de Davide B wil hij niets zeggen, alleen dat er "zichtbare en onzichtbare maatregelen" waren genomen.

Het schip, dat onder Maltese vlag vaart, was onderweg van Riga (Letland) naar Lagos (Nigeria). Onder de bemanningsleden zijn geen Nederlanders, wel Filipino's en Russen.