Clicky


Politie Amsterdam 'is bekend' met pedojagers die Wahib zoeken

Politie Amsterdam 'is bekend' met pedojagers die Wahib zoeken
25-03-2021 10:38 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De politie in Amsterdam "is bekend" met het feit dat er in onlinegroepen van zogenoemde pedojagers wordt gezocht naar het adres van acteur Bilal Wahib. Dat heeft een woordvoerder donderdag bevestigd na berichtgeving van Shownieuws. De politie wil niet zeggen of de acteur extra bescherming krijgt.

Wahib ligt onder vuur nadat hij dinsdagavond een minderjarige jongen tijdens een chatsessie op Instagram vroeg zijn geslachtsdeel te tonen. De acteur en zanger is woensdag door de politie verhoord, op verdenking van het maken en verspreiden van kinderporno. Wahib werd woensdagavond weer vrijgelaten, nadat hij verhoord was.

Diverse programma's en organisaties hebben het contact met Wahib verbroken. NPO Zapp heeft de programma's die de acteur maakte offline gehaald. RTL heeft laten weten de serie Mocro Maffia, waarin hij een hoofdrol speelt, nog niet te verwijderen.

Bilal Wahib schuift donderdagavond aan in het RTL-programma Beau, maakte de redactie bekend. Hij reageert daar voor het eerst op de commotie die is ontstaan nadat hij betrokken was bij een chatsessie met een minderjarige jongen op Instagram.