Clicky


Van den Bosch opent nieuwe Academy

Van den Bosch opent nieuwe Academy
25-03-2021 16:28 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ERP - Met de symbolische champagnedoop van de silocontainer voor het pand, heeft logistiek dienstverlener Van den Bosch zijn compleet vernieuwde Academy officieel geopend. In deze moderne trainingsfaciliteit aan de Bussele 30 in Erp komen theorie en praktijk samen in een inspirerende omgeving, waarin de wereld van bulklogistiek tot leven komt. De feestelijke opening is verricht door CEO Rico Daandels en Director Staff Services Michiel van Kessel en is online terug te kijken.

De Van den Bosch Academy is het in-house trainingscentrum van Van den Bosch. Hier wordt de kennis en ervaring die de afgelopen decennia is opgedaan ingezet om medewerkers en vervoerspartners op te leiden tot experts in bulklogistiek.

Kwaliteit en veiligheid

“Kwaliteit en veiligheid lopen als rode draad door de nieuwe Academy”, vertelt Michiel van Kessel, Director Staff Services bij Van den Bosch en verantwoordelijk voor onder meer Learning & Development. “Bulktransport is een bijzondere tak van sport. Dat betekent dat onze chauffeurs niet ‘zomaar’ chauffeurs zijn. Het vergt specialistische kennis, dat geldt ook voor onze kantoormedewerkers en onze collega’s van de technische dienst. In onze vernieuwde Academy leiden we iedere collega op voor zijn of haar specifieke taak.”

Beleving en interactie

Theorie en praktijk komen samen in een inspirerend decor van ruim vijfhonderd vierkante meter. Rond een glazen theorielokaal zijn verschillende praktijkopstellingen van transportmaterieel en hulpmiddelen gesitueerd. “Een silocontainer, een tankcontainer, een vier meter hoge opstelling voor het werken op hoogte en nog veel meer”, vertelt Theo van Helvoort. Als Project Manager was hij intensief betrokken bij de realisatie van de Academy. “Ervaring leert dat medewerkers en partners zich het meest effectief ontwikkelen door het proces zélf te ervaren. Alle elementen van het bulktransportproces komen dan ook fysiek aan bod. Van veilig werken en verzegelen tot laden/lossen en productkennis. Beleving en interactie staan centraal.”

Verschil maken

De nieuwe Academy vormt een belangrijk onderdeel van de groeistrategie die Van den Bosch onlangs heeft gepresenteerd. Als ‘The Supply Changer in Bulk’ wil Van den Bosch voor duurzame verandering in de sector zorgen. Van Kessel vervolgt: “We blijven onszelf uitdagen en ontwikkelen om voorop te lopen in de sector. Met de nieuwe Academy tillen we leren en ontwikkelen naar een hoger niveau, waarbij we medewerkers én partners uitdagen om iedere dag weer het verschil te maken.”

De Van den Bosch Academy is gevestigd aan de Bussele 30 in Erp. De nieuwe Academy vervangt de voormalige trainingsfaciliteit, die gevestigd was naast het hoofdkantoor in Erp.