Clicky


Twee IVECO S-WAY lowdeckers op LNG voor Ewals Cargo Care

Twee IVECO S-WAY lowdeckers op LNG voor Ewals Cargo Care
29-03-2021 11:51 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

Ewals Cargo Care kiest bewust voor twee S-WAY lowdeckers op LNG, omdat zij in dit segment alleen met IVECO’s een actieradius kunnen halen van circa 1.000 kilometer. Door deze keuze kan het bedrijf moeiteloos op en neer pendelen naar Duitsland, waardoor het maximaal profiteert van het MAUT-voordeel. Tegelijkertijd is Ewals met de komst van twee IVECO S-WAY NP’s klaar voor de stap naar Bio-LNG.

Ewals Cargo Care is uitgegroeid tot een internationaal opererend familiebedrijf met bekendheid ver buiten Europa. Het allround transportbedrijf vindt zijn oorsprong in Tegelen en is gespecialiseerd in het aanbieden van onconventionele logistieke oplossingen. Zo verzorgt het met een rijke vloot van zo’n 500 eigen trucks het transport voor onder andere de automotive-industrie, mode-industrie en entertainmentindustrie.

Dit doet Ewals door heel Europa in combinatie met ruim 3.000 trailers, waarvan de meerderheid Mega Huckepack XLS trailers die door het bedrijf zelf werden geïntroduceerd en gepatenteerd. Dit type trailers beschikt over een laadhoogte van 2,96m en een laadvolume van 100m³, waarmee Ewals een breed scala aan klanten kan bedienen. De IVECO S-WAY NP’s worden als megacombinatie hoofdzakelijk ingezet voor diverse opdrachtgevers in de automotive-industrie.

Ewals Cargo Care heeft zijn LNG-business case gebouwd op basis van een jaarkilometrage van circa 250.000 kilometer. De komende vier jaar zal het bedrijf met de twee IVECO S-WAY NP’s zo’n miljoen kilometers afleggen, waarvan 90 á 95 procent in Duitsland. Met deze aanwinsten profiteert Ewals van een aantal aanzienlijke financiële voordelen. Zo kan het bedrijf gebruik maken van een milieu-investeringsaftrek (MIA) tot wel 13,5 procent en een CEF-subsidie voor het rijden op vloeibaar aardgas.

Bovendien kennen de IVECO S-WAY NP’s een aantrekkelijke kilometerkostprijs door het accijnsvoordeel op de Duitse wegen en de Nederlandse fiscale regeling voor LNG-trucks in combinatie met het tanken vlakbij de vestiging in Venlo. Bovenal is het voor Ewals erg prettig dat het kan bouwen op de betrouwbare Cursor 13 motor in beide lowdeckers. De IVECO S-WAY NP’s kennen eveneens een onderhoudsinterval van 90.000 kilometer, waardoor de trucks maximaal inzetbaar zijn voor Ewals Cargo Care.

Door de aanschaf van twee LNG-trucks is Ewals Cargo Care in staat om zijn CO₂-footprint te verkleinen. De IVECO S-WAY NP’s stoten namelijk 10 procent minder koolstofdioxide uit in vergelijking met een Euro VI Step D dieseltruck.

Joep Everts, General Manager Trucking bij Ewals Cargo Care vertelt hierover: “Mede door het MAUT-voordeel is het voor ons meer dan rendabel om kilometers te maken met IVECO S-WAY NP’s op vloeibaar aardgas. We houden ook de ontwikkeling van Bio-LNG nauwlettend in de gaten, want daarmee kunnen we de CO₂-uitstoot nóg sterker reduceren!” Het is daarbij voor Ewals een leuke bijkomstigheid dat de IVECO S-WAY NP's uitermate geschikt zijn voor de stap naar Bio-LNG. Op termijn kan het bedrijf daarmee zijn CO₂-uitstoot nog verder omlaag brengen tot wel 95 procent."