Clicky


Pinkpop uitgesteld naar volgend jaar

Pinkpop uitgesteld naar volgend jaar
30-03-2021 17:17 | Binnenland | auteur ANP

LANDGRAAF - Muziekfestival Pinkpop wordt dit jaar niet meer gehouden. Het festival in Landgraaf wordt uitgesteld naar volgend jaar, zo meldt de organisatie dinsdag. Eerst was er sprake van dat het festival in augustus zou worden gehouden, maar daar is dus nu van afgezien.

Als reden geeft de organisatie op dat verschillende artiesten niet komen, waardoor de line-up niet meer zoals gewenst is. "Met het wegvallen van Pearl Jam en al eerder Post Malone, begint de line-up er voor dit jaar niet goed uit te zien. Van de andere acts weten we ook niet zeker of ze in juni al kunnen komen, de onzekerheden zijn te groot", aldus de organisatie.

"Ondanks de positieve berichten rondom het vaccineren en de ingeslagen route naar het oude normaal blijken met name Amerikaanse acts huiverig om dit jaar hun tournee door te laten gaan", aldus de organisatie. "Het is in onze ogen mede daarom niet mogelijk om Pinkpop dit jaar naar onze maatstaven en eisen te organiseren." Verplaatsen naar augustus is, ondanks de steun vanuit het garantiefonds van de overheid, niet haalbaar voor de organisatie.

Het festival in Landgraaf stond dit jaar op 18, 19 en 20 juni gepland. De bedoeling is dat de 51e editie van Pinkpop op 17, 18 en 19 juni 2022 op Megaland in Landgraaf zal zijn.