Clicky


Van den Bosch neemt activiteiten Tankspeed Logistics over

Van den Bosch neemt activiteiten Tankspeed Logistics over
07-04-2021 11:37 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

ERP/NEWPORT - Logistiek dienstverlener Van den Bosch neemt met ingang van 10 april 2021 de activiteiten van Tankspeed Logistics Ltd in Newport (South Wales) over. Met de overname verstevigt Van den Bosch zijn leidende positie binnen het intermodale transport van droge bulkgoederen in Europa.

Tankspeed Logistics werd in 2005 opgericht als Tankspeed-Fraikin door Mitzi Walker en Manfred Fraikin. Sinds 2015 zijn alle aandelen in handen van Managing Director Mitzi Walker en opereert het bedrijf onder de naam Tankspeed Logistics. Tot de kernactiviteit behoort het transport van droge bulk voor de chemische industrie, zoals PVC-poeder en mineralen. Deze activiteiten vinden voornamelijk plaats in het Verenigd Koninkrijk (VK) en tussen de Benelux en het VK.

Marktleider in silodrukcontainers

Van den Bosch heeft de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in het uitbreiden van zijn droge bulkactiviteiten in Europa, met name in silodrukcontainers. Ook Tankspeed Logistics richt zich op dit specifieke segment. “Met de overname van Tankspeed Logistics verstevigen we onze positie als marktleider in het transport met silodrukcontainers in Europa en zetten we in op verdere ontwikkeling van onze activiteiten op de Engelse markt”, aldus Barry Gruijters, Operations Director division Dry Bulk bij Van den Bosch.

Groeiambitie

De activiteiten van Tankspeed Logistics worden voortgezet onder de vlag van Van den Bosch. De vloot wordt door de overname uitgebreid met diverse 30ft- en 40ft-silodrukcontainers. Walker blijft als Commercial Manager nauw betrokken bij de activiteiten. Gruijters licht toe: “Tankspeed Logistics staat bekend om zijn hoogkwalitatieve dienstverlening. Het netwerk en de ervaring van Mitzi Walker zijn van grote waarde om de activiteiten succesvol te continueren en verder te ontwikkelen. Met Mitzi aan boord hebben wij alle vertrouwen in het realiseren van onze groeiambities op de Engelse markt.”

Slagkracht

Ook Walker is enthousiast over de overname. Door het onderbrengen van de activiteiten binnen Van den Bosch, profiteren de klanten van Tankspeed Logistics van het netwerk, de capaciteit en de expertise van een logistieke multinational. “Ik kijk uit naar de samenwerking en het bundelen van onze kennis en ervaring. Tankspeed Logistics en Van den Bosch werken al een aantal jaren samen. Ik ben getuige geweest van de groei, in het bijzonder in het VK, en veelbelovende innovaties in de bulksector. Ik heb alle vertrouwen in het succesvol continueren van de relatie met klanten en leveranciers, en zet me vol overtuiging in voor de verdere ontwikkeling van onze activiteiten.”