Clicky


Impact gedoe Rutte en Omtzigt zwakt af

Impact gedoe Rutte en Omtzigt zwakt af
11-04-2021 10:26 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

AMSTERDAM - De impact van het gedoe rondom de mislukte verkenning en demissionair premier en VVD-leider Mark Rutte lijkt voor kiesgerechtigden wat af te zwakken. Raakte de partij van Rutte vorige week virtueel nog zes van de bij de recente Kamerverkiezingen binnengehaalde 34 zetels kwijt, inmiddels staat de VVD in de peiling van Maurice de Hond weer op 31 zetels.

Verder gaf vorige week nog maar 28 procent van de deelnemers aan de peiling aan dat ze Rutte nog wel als premier wilden hebben in een volgend kabinet. Inmiddels is dat percentage gestegen naar 34 procent.

Rutte overleefde begin deze maand met moeite een Kamerdebat over de kwestie-Omtzigt. Dat draaide om de vraag wie met de toenmalige verkenners Ollongren en Jorritsma had gesproken over de positie van het kritische Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA). Rutte gaf uiteindelijk toe dat hij dat was geweest, maar dat hij dat eerst was vergeten. De oppositie diende een motie van wantrouwen in, zijn beoogde coalitiepartners D66 en CDA kwamen met een motie van afkeuring.