Clicky


Picnic opent nieuw dc in Zaandam

Picnic opent nieuw dc in Zaandam
15-04-2021 10:06 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

AMSTERDAM - Online supermarkt Picnic neemt voor de tweede keer dit jaar versneld een nieuw distributiecentrum (dc) in gebruik, in Zaandam. Doordat veel mensen de fysieke supermarkt mijden groeide het aantal bestellingen bij Picnic het afgelopen jaar extra hard. De deuren van het nieuw dc in Zaandam gaan dan ook al in juni open, in plaats van in de nazomer. Dit voorjaar ging het dc in Berkel en Rodenrijs ook al versneld open.

Het dc aan de Kleine Toch 44 in Zaandam biedt straks werk aan ongeveer 500 medewerkers. Het distributiecentrum heeft een oppervlakte van 20.000 vierkante meter en is daarmee samen met dat in Apeldoorn en Berkel en Rodenrijs het grootste dc van Picnic. Picnic kan vanuit Zaandam de groeiende vraag in Amsterdam en Noord-Holland verder bedienen.

Aantal aanmeldingen neemt toe

“Het gemak van thuisbezorgde boodschappen is tot nog meer mensen doorgedrongen”, zegt medeoprichter Michiel Muller van de online supermarkt. “Het aantal aanmeldingen via onze app neemt nog altijd hard toe en mensen die al boodschappen door ons thuis laten bezorgen, bestellen vaker en meer.”

Het dc in de Noord-Hollandse regiostad neemt druk weg bij de andere logistieke centra van Picnic. Muller: “Hierdoor creëren we extra capaciteit waarmee we dagelijks duizenden extra bestellingen kunnen afleveren, niet alleen in Amsterdam en omgeving, maar in heel Nederland.”

Behalve in Berkel en Rodenrijs, Rotterdam en Apeldoorn zijn er momenteel distributiecentra gevestigd in Diemen, Eindhoven en Utrecht. Vanuit al deze locaties worden de boodschappen verspreid over de meer dan honderd plaatsen waar Picnic inmiddels bezorgt.