Clicky


Van doodslag verdachte pakketbezorger Wijchen betuigt spijt

Van doodslag verdachte pakketbezorger Wijchen betuigt spijt
26-04-2021 11:12 | Binnenland | auteur ANP

UTRECHT - Tarik O., de pakketbezorger die op 24 november in het Gelderse Wijchen een 42-jarige man doodreed, heeft maandag in een korte verklaring spijt betuigd, tijdens een tussentijdse zitting in zijn zaak bij de rechtbank in Utrecht. "Ik vind het heel erg wat er is gebeurd, heel ernstig", zei hij. "Ik ben constant met mijn gedachten bij de familie van het slachtoffer." De twee jonge kinderen van het slachtoffer waren aanwezig in de zittingszaal.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de man uit Woerden van doodslag. Het slachtoffer zou O. in de wijk De Ververt hebben aangesproken op diens rijgedrag. Daarop zou O. de man opzettelijk hebben aangereden. Die belandde op de motorkap en vervolgens onder de bestelbus. O. zou daarna achteruit nogmaals over het slachtoffer zijn heengereden. De man overleed ter plaatse, voor de ogen van zijn echtgenote. O. ging er vandoor. Ook dat verwijt justitie hem.

Het voorval leidde tot een golf van afschuw en verontwaardiging, in Wijchen en ver daarbuiten. In Wijchen liepen tientallen mensen mee met een stille tocht en werd bij een inzamelingsactie voor de nabestaanden ruim 50.000 euro opgehaald.

De rechtbank bepaalde dat de zaak tegen O. op 19 juli inhoudelijk wordt behandeld. Het politieonderzoek is afgerond, alle getuigen zijn gehoord. Het onderzoek naar de psyche van O. is ook voltooid. De rapportage daarover is naar verwachting in juni gereed.

De zaak is ondergebracht bij de rechtbank Midden-Nederland in Utrecht en niet in de regio van Wijchen, omdat bij de rechtbank in Arnhem een familielid van de verdachte werkt.