Clicky


Woning beschoten in Hedel, vorig jaar brand gesticht bij pand

Woning beschoten in Hedel, vorig jaar brand gesticht bij pand
02-05-2021 19:20 | Binnenland | auteur ANP

HEDEL - Een woning in de Gelderse plaats Hedel is in de nacht van zaterdag op zondag beschoten. De aanleiding hiervoor is nog onbekend, meldt de politie. Een jaar eerder is er brand gesticht bij dezelfde woning.

Rond 3.30 uur kreeg de politie een melding "dat er iets gebeurd was" bij een woning aan de Hondsneststraat. Agenten die ter plaatse kwamen zagen toen een gat in een raam zitten. De politie heeft sporen veiliggesteld en een buurtonderzoek gehouden. De politie zoekt nog naar getuigen, bijvoorbeeld mensen die tussen 2.00 uur en 4.00 uur een auto of een ander vervoermiddel van de verdachten in de omgeving hebben gezien.

De beschieting heeft mogelijk iets te maken met een reeks gebeurtenissen die het Gelderse dorp in de greep houdt. In Hedel speelt een omvangrijke drugs- en afpersingszaak. Medewerkers van het fruitbedrijf De Groot Fresh Group worden al sinds mei 2019 bedreigd. Toen is een lading cocaïne aangetroffen in een van de fruittransporten en heeft het fruitbedrijf de politie ingelicht. Afpersers eisten door middel van sms-berichten een vergoeding voor de geleden schade van 1,5 miljoen euro.

Na de poging tot afpersing en het oppakken van de hoofdverdachte kregen (ex-)medewerkers en familieleden van het fruitbedrijf te maken met geweld. Zoals een handgranaat op de stoep bij een zoon van een directielid in januari, beschietingen van twee woningen in juni en een brandstichting in november bij twee ex-medewerkers in Hedel, die gewond raakten.

"Of deze beschieting te maken heeft met andere gebeurtenissen in de regio is nog niet duidelijk, het onderzoek moet daar antwoord op geven", zegt de politie.