Clicky


Emirates SkyCargo vervoert al een jaar lang noodzakelijke vracht op passagiersstoelen en in bagagevakken

Emirates SkyCargo vervoert al een jaar lang noodzakelijke vracht op passagiersstoelen en in bagagevakken

AMSTERDAM - De luchtvrachtdivisie van Emirates, Emirates SkyCargo, viert de eerste verjaardag van het vervoeren van belangrijke medische artikelen en vitale vracht op de stoelen en in de bagagevakken van haar Boeing 777-300ER passagiersvliegtuigen.

Strategische cabine indeling

Als reactie op de dringende vraag naar het vervoer van medische hulpmiddelen tijdens de eerste golf van de Covid-19 pandemie, heeft Emirates SkyCargo haar bedrijfsmodel aangepast om bepaalde goederen in de cabine van het vliegtuig te laden, om zo meer plaats te creëren voor noodzakelijke vracht. In de loop van één jaar heeft de maatschappij al meer dan 3.100 vluchten met in totaal meer dan 11.000 ton aan essentiële vracht op de stoelen en in de bagagevakken uitgevoerd. Dat komt overeen met goederen op 800.000 vliegtuigstoelen. Emirates SkyCargo blijft een grote vraag zien naar het vervoer van medische hulpmiddelen en andere vracht in de cabine van het vliegtuig.

Aangepaste veiligheidsprocedures

Om alle vracht veilig op de stoelen en in de bagagevakken van passagiersvliegtuigen te laden, moest Emirates SkyCargo snel een veiligheidsrisicobeoordeling uitvoeren en een reeks processen en procedures ontwikkelen. Hierdoor kreeg zowel het team in Dubai als de grondafhandelingspartners binnen het wereldwijde Emirates SkyCargo netwerk, instructies over de meest efficiënte en veilige manier om vracht in de passagierscabines te laden en lossen. Daarnaast heeft het team een slimme rekenapplicatie ontwikkeld waarmee de optimale laadcapaciteit in de cabine van het vliegtuig kan worden berekend.

In de ontwikkelde procedures werden ook het maximumgewicht en de afmetingen van individuele verpakkingen gespecificeerd, evenals de soorten vracht die in de cabine worden toegelaten en aanvullende veiligheidsinstructies. Zo moeten bijvoorbeeld alle bederfelijke vrachtverpakkingen voor het laden op stoelen en in bagagevakken een geschikte interne absorberende laag bevatten. Emirates SkyCargo heeft ook een speciale bekleding voor de passagiersstoelen in haar Boeing 777-300ER vliegtuigen ingevoerd om te voorkomen dat het interieur van het vliegtuig, zoals de schermen voor persoonlijk entertainment, per ongeluk wordt beschadigd.

Medische benodigdheden

De meest vervoerde vracht bestaat uit persoonlijke beschermingsmiddelen en andere medische benodigdheden. De specifieke afmetingen van deze goederen maken kleinere individuele dozen mogelijk, waardoor ze gemakkelijker te verwerken en te laden zijn. Andere goederen, zoals kleding, voedsel, tandartsbenodigdheden en sportartikelen, worden eveneens op vliegtuigstoelen vervoerd.

Essentiele schakel in het netwerk

Emirates SkyCargo is tijdens de Covid-19 pandemie door de snelle en flexibele aanpak en door de nauwe samenwerking met haar partners een belangrijke wereldwijde verbindingsschakel gebleven voor dringend noodzakelijke goederen en voorraden. Momenteel verbindt de vrachtmaatschappij meer dan 135 steden in zes continenten met haar wekelijkse lijnvluchten.