Clicky


B Medical Systems opent nieuw dc in samenwerking met Kuehne+Nagel BeLux

B Medical Systems opent nieuw dc in samenwerking met Kuehne+Nagel BeLux
10-05-2021 16:34 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

LUXEMBURG - B Medical Systems, een wereldleider op het gebied van het beheren van de koudeketen voor vaccins, heeft samen met logistiek dienstverlener Kuehne+Nagel een nieuw distributiecentrum in Luxemburg geopend. Dit nieuwe distributiecentrum van 6000 m2 kan meer dan 6000 producten opslaan en daarmee helpen voldoen aan de wereldwijde vraag naar de oplossingen van B Medical Systems.

B Medical Systems produceert vaccinkoelkasten en -vriezers, laboratoriumkoelkasten en -vriezers, bloedbankkoelkasten, plasmavriezers, vaccintransportdozen en andere apparaten die van cruciaal belang zijn voor de veilige opslag en vervoer van vaccins, geneesmiddelen en biospecimen. Tijdens de COVID-19 pandemie heeft het bedrijf met succes regeringen, ministeries van Volksgezondheid en internationale organisaties ondersteund bij het opzetten van koudeketens om vaccins op de juiste temperatuur op te slaan. Dit heeft geleid tot een grote vraag naar de producten van B Medical Systems over de hele wereld, waarop het bedrijf heeft gereageerd door zijn productiefaciliteit in Luxemburg uit te breiden en een nieuwe faciliteit in India te openen.

De nieuwe distributiefaciliteit in samenwerking met Kuehne+Nagel BeLux is een onderdeel van de initiatieven van B Medical Systems om zijn toeleveringsketen te optimaliseren. Met klanten in meer dan 130 landen verwacht het bedrijf dat dit nieuwe distributiecentrum zal zorgen voor een aanzienlijke verbetering van de leveringstermijnen en de dienstverlening, waardoor het wereldwijd efficiënte transport- en distributiediensten aan zijn klanten kan aanbieden.

Mario Treinen, COO van B Medical Systems: "Ik ben erg blij dat B Medical Systems en Kuehne+Nagel BeLux hun krachten hebben gebundeld om ervoor te zorgen dat wij over de logistieke middelen beschikken om aan elke vraag van klanten te voldoen tijdens deze periode van grote vraag. Als wereldleider in de Vaccine Cold Chain, die tegenwoordig in het middelpunt van het nieuws staat door de COVID-19 pandemie, was het voor ons belangrijk om samen te werken met een wereldleider op het gebied van logistiek. Kuehne+Nagel BeLux was voor ons een voor de hand liggende oplossing, met een opslagcapaciteit voor meer dan 6.000 producten en de ervaring om een rotatie van 1.000 producten per week te verwerken.

Andrea Scammacca, Global Head of Supply Chain bij B Medical Systems, voegt hieraan toe: "Dit is opnieuw een belangrijke mijlpaal voor B Medical Systems en de ontwikkeling van onze Supply Chain. Luxemburg is voor ons zeer belangrijk vanwege de flexibiliteit en de centrale ligging in Europa. Het distributiecentrum van Kuehne+Nagel ligt op tien minuten afstand van de luchthaven van Luxemburg en op ongeveer 20 minuten van de EuroHub van waaruit we containers per spoor naar de haven van Antwerpen vervoeren alvorens ze op de boot gaan. Zo verminderen we de CO2-uitstoot aanzienlijk."

Tobias Jerschke, Managing Director van Kuehne+Nagel BeLux: "Het partnerschap van Kuehne+Nagel met B Medical Systems in Luxemburg bouwt voort op ons gedeelde engagement om opslag- en logistieke oplossingen mogelijk te maken voor Pharma & Healthcare-klanten en -patiënten aan het einde van de toeleveringsketen. We zijn er trots op dat een gerenommeerd bedrijf als B Medical Systems, dat de uitdagingen van Pharma & Healthcare logistiek goed kent, Kuehne+Nagel BeLux heeft gekozen voor zijn nieuwe wereldwijde distributiecentrum in het Groothertogdom. Het partnerschap brengt ook onze Contract Logistieke oplossingen voor Pharma & Healthcare klanten naar onze Value Chain Hub in Luxemburg, waardoor dit ons derde strategisch gelegen pharma-gecertificeerd Contract Logistiek magazijn wordt naast Geel (BE) en Eindhout (BE)."

B Medical Systems verwacht het aantal opgeslagen producten in de toekomst te kunnen verhogen, vooral wanneer de nieuwe productiefaciliteit volledig operationeel zal zijn en het bedrijf zijn productiemogelijkheden verder zal kunnen uitbreiden.