Clicky


Man en hond lagen lange tijd dood in woning Maastricht

Man en hond lagen lange tijd dood in woning Maastricht
10-05-2021 17:50 | Binnenland | auteur ANP

MAASTRICHT - Een man heeft lange tijd dood in zijn woning in Maastricht gelegen, evenals zijn hond. De hond is in zijn bench overleden. Naar aanleiding van berichtgeving in De Limburger zei een woordvoerder van de politie maandag, dat de man een natuurlijke dood stierf en daardoor zijn hond niet meer kon verzorgen, die vervolgens ook overleed.

Volgens De Limburger gaat het om een 67-jarige man uit een portiekwoning in de Maastrichtse wijk Caberg, die voor het laatst in januari door buurtbewoners is gezien. De zoon van de man vertelt in de krant dat de eenjarige Yorkshireterriër van de man waarschijnlijk door uitdroging om het leven is gekomen. De man is volgens de krant afgelopen zaterdag gecremeerd.

Man en hond werden tien dagen geleden gevonden toen een van de buren de politie alarmeerde. De man kwam weinig buiten de deur en zou het laatst op 16 januari in een supermarkt gezien zijn. Dat betekent dat hij drie en een halve maand dood in zijn woning heeft gelegen. De woordvoerder van de politie kon niet zeggen hoe lang de man er precies gelegen heeft. "Het gaat om een natuurlijke dood, en dan is er voor de politie geen onderzoeksbelang meer", zei hij.