Clicky


Drie raketten vanuit Syrië op Israël geschoten

Drie raketten vanuit Syrië op Israël geschoten
14-05-2021 23:34 | Buitenland | auteur ANP

TEL AVIV - Drie raketten zijn vanuit Syrië op buurland Israël geschoten. Volgens het Israëlische leger is één van de raketten in Syrië neergekomen. Er is nog niets gemeld over waar de andere twee terecht zijn gekomen.

Volgens persbureau AFP volgden de raketbeschietingen op een conflict bij de Libanees-Israëlische grens, waarbij een strijder van de sjiitische beweging Hezbollah werd gedood door het leger van Israël. Hezbollah is ook aanwezig in het zuiden van Syrië, waar de raketten vandaan kwamen.

Donderdag werden er ook al raketten vanuit Libanon op Israël afgevuurd. De aanvallen hebben te maken met het opgelaaide conflict tussen de Palestijnse Hamas en het Israëlische leger rond de Gazastrook. De spanningen liepen afgelopen week hoog op na rellen in Oost-Jeruzalem vanwege de uitzetting van Palestijnen om plaats te maken voor Joodse kolonisten.

Volgens het Israëlische leger zijn er meer dan 2000 raketten afgevuurd vanuit de Gazastrook, waarvan er bijna duizend werden onderschept. Er kwamen acht Israëliërs om het leven. Het Israëlische leger heeft de Palestijnen bestookt met onder meer luchtaanvallen. Daardoor werden meer dan 120 mensen gedood.