Clicky


Politie onderzoekt verband beschoten huis met incidenten in Hedel

Politie onderzoekt verband beschoten huis met incidenten in Hedel
16-05-2021 19:14 | Criminaliteit | auteur ANP

WAARDENBURG - In de Gelderse plaats Waardenburg is zondagnacht vermoedelijk geschoten op een huis aan de Prins Willem Alexanderstraat. De politie onderzoekt of het incident te maken heeft met recente voorvallen in de omgeving van Hedel, waar meerdere keren op woningen werd geschoten. Afgelopen nacht was er nog een grote controle op de A2 bij die plaats.

Rond 03.00 uur hoorden buurtbewoners in Waardenburg een knal. Pas later op de dag werd er een gat in een ruit ontdekt. Nu stelt de politie sporen veilig en is ze op zoek naar getuigen. "Of dit incident te maken heeft met de recente voorvallen in de Bommelerwaard, waar meerdere keren op woningen werd geschoten, maakt deel uit van het onderzoek", aldus de politie.

De politie hield in de nacht van zaterdag op zondag een grote controle op de A2 in de buurt van Hedel. Het gebied is twee dagen geleden door de gemeente Maasdriel als veiligheidsrisicogebied bestempeld vanwege het geweld in de zaak rond een fruitbedrijf, dat in de afgelopen weken weer is opgelaaid. Meer dan honderd auto's zijn gecontroleerd. Bij de controle werden geen wapens aangetroffen.

De afgelopen periode zijn weer huizen beschoten in Hedel, Kerkdriel en Velddriel, adressen die te maken hebben met het fruitbedrijf De Groot Fresh Group. Medewerkers van het bedrijf worden al sinds mei 2019 bedreigd. Toen is een lading cocaïne aangetroffen in een van de fruittransporten en heeft het bedrijf de politie ingelicht. Afpersers eisten door middel van sms-berichten een vergoeding voor de geleden schade van 1,5 miljoen euro.