Clicky


Crisis blijft resultaten distributeur B&S Group beïnvloeden

Crisis blijft resultaten distributeur B&S Group beïnvloeden
17-05-2021 09:39 | Bedrijfsresultaten | auteur ANP

LUXEMBURG - Distributeur en groothandelsbedrijf B&S Group heeft het eerste kwartaal van 2021 afgesloten met een lagere omzet dan een jaar eerder. De onderneming die zich bezighoudt met de bevoorrading van cruiseschepen, maar ook met de distributie van alle grote drank- en parfummerken, kampte met tegenwind als gevolg van de coronacrisis.

Volgens topman Tako de Haan sloeg de crisis aan het begin van het tweede kwartaal van vorig jaar hard toe bij het bedrijf. Daarmee gaat de vergelijkingsbasis met het eerste kwartaal van dit jaar enigszins mank. Gedurende de crisis heeft B&S volgens hem veerkracht getoond, geholpen door het herstel in de internationale drankendistributie, de aanhoudende aandacht voor e-commerce en nieuwe marketingdiensten.

B&S sloot het eerste kwartaal af met een omzet van 395,6 miljoen euro. Dat was bijna 6 procent minder dan een jaar eerder. Bij de drankendivisie zorgden tekorten van zeevrachtcontainers en vertragingen in het zeevervoer voor problemen. Daarnaast bleven lockdownmaatregelen het bedrijf dwarszitten.

Bij de Food-divisie zorgden de beperkingen in de reisindustrie voor lagere omzetten. Ook het terugtrekken van troepen uit Afghanistan zorgde ervoor dat de handel op afstand werd beperkt. Verder was de impact van de crisis bij taxfree winkelen op luchthavens nog altijd aanzienlijk.

Door de negatieve impact van de pandemie greep het bedrijf, dat onder andere de parfums levert die te koop zijn bij Kruidvat en deodorants, scheermesjes en shampoos aan Action, vorig jaar al in. Zo nam B&S Group maatregelen om de kosten te beperken, bijvoorbeeld door het beëindigen van tijdelijke contracten. B&S rekent in de loop van dit jaar op herstel.