Clicky


Taiwan op slot voor buitenlanders na recordtoename coronagevallen

Taiwan op slot voor buitenlanders na recordtoename coronagevallen
17-05-2021 12:09 | Coronavirus | auteur ANP/RTR/DPA

TAIPEI - In Taiwan groeit de onrust over een corona-uitbraak. Het 24 miljoen inwoners tellende land meldt een recordaantal van 333 nieuwe binnenlandse besmettingen en sluit vanaf woensdag de grenzen voor buitenlanders zonder verblijfsvergunning.

Het lukte Taiwan vorig jaar nog het coronavirus grotendeels buiten de deur te houden. De eilandstaat heeft sinds het begin van de pandemie zo'n 2000 besmettingen en twaalf sterfgevallen door het virus vastgesteld. Het openbaar leven veranderde daardoor nauwelijks. Inwoners kregen ook niet te maken met lockdowns of overbelaste ziekenhuizen.

Het virus lijkt deze maand plots een stuk sneller om zich heen te grijpen op het eiland voor de Chinese kust. Er sneuvelen al dagen op rij besmettingsrecords en dat leidt tot onrust onder de bevolking. Taiwanezen sloegen aan het hamsteren in supermarkten en er ontstond een run op de schaarse coronavaccins.

Taiwan heeft tot dusver alleen zo'n 300.000 doses van het AstraZeneca-vaccin ontvangen en wacht nog op miljoenen bestelde coronavaccins van Moderna. De Taiwanese gezant in de Verenigde Staten zegt dat bedrijf onder druk te zetten om te zorgen dat die middelen zoals afgesproken voor eind juni worden geleverd.