Clicky


Voortvluchtige militair Jürgen Conings niet gevonden bij flat viroloog

Voortvluchtige militair Jürgen Conings niet gevonden bij flat viroloog
20-05-2021 15:43 | Buitenland | auteur ANP

LEUVEN - De voortvluchtige Belgische militair Jürgen Conings hield zich niet op bij een appartement van een van de virologen waarop hij het voorzien zou hebben. De politie heeft de omgeving van de flat bij Leuven uitgekamd, maar niets gevonden. "Alles is veilig", meldt de Leuvense politie.

De politie kwam in actie nadat een ooggetuige een paar kilometer verderop een man had gezien die op de gezochte Afghanistan-veteraan leek. Agenten betrokken daarop de wacht rond het tweede huis van viroloog Marc Van Ranst. Die is afgelopen jaar uitgegroeid tot een van de gezichten van het Belgische coronabeleid én mikpunt en doelwit van Conings.

Een helikopter cirkelde enige tijd boven het appartement, meldt Het Laatste Nieuws. Maar ook die is volgens de krant weer vertrokken.

De grootschalige jacht op Conings concentreert zich nog altijd op het natuurgebied Hoge Kempen, niet ver van de grens bij het Limburgse Geleen. Daar zou de doorgewinterde scherpschutter en schietinstructeur zich hebben verschanst. De politie gaat ervan uit dat hij nog in leven en nog altijd zwaarbewapend en gevaarlijk is.