Clicky


Mensen uit 1967 en 1968 kunnen vanaf nu afspraak coronavaccinatie maken

Mensen uit 1967 en 1968 kunnen vanaf nu afspraak coronavaccinatie maken
22-05-2021 10:14 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Mensen die geboren zijn in 1967 en 1968 kunnen vanaf zaterdag online een afspraak maken om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Ze krijgen het Janssen-vaccin en hoeven dus maar een keer gevaccineerd te worden, meldt GGD GHOR.

Eerder zijn zorgmedewerkers van GGZ-instellingen en ziekenhuismedewerkers die direct contact hebben met patiënten al ingeënt met het Janssen-vaccin. De afspraak kan worden gemaakt via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. De schriftelijke uitnodiging voor de vaccinatie volgt daarna binnen een paar dagen per post. Ook mensen die eerder al een vaccinatie-oproep kregen maar daar geen gebruik van hebben gemaakt en de prik nu wel willen, kunnen een afspraak maken.

GGD GHOR wijst erop dat het geen zin heeft voor mensen die na 1968 geboren zijn om nu een afspraak in te plannen. "Deze afspraken worden afgezegd. Iedere dag filtert en controleert GGD GHOR Nederland ingeplande afspraken op geboortejaar. Mensen die ongeldig een afspraak hebben gemaakt, krijgen bericht dat hun afspraak wordt geannuleerd en/of komen op de vaccinatielocatie niet door de controle."