Clicky


Vrachtwagenchauffeuse met beide handen aan smartphone tijdens rijden

Vrachtwagenchauffeuse met beide handen aan smartphone tijdens rijden [+foto]
02-06-2021 08:47 | Overtredingen | auteur Redactie | Esther van der Wal

DORTMUND - Een vrachtwagenchauffeur die geen gordel draagt een vrachtwagenchauffeuse met beide handen aan de smartphone in plaats van aan het stuur van haar vrachtwagen. "Dat zijn de risico's die vrachtwagenchauffeurs nemen in het verkeer", zegt een woordvoerder van de politie Dortmund na een controle op het goederenvervoer.

De politie van Dortmund: "De verkeersregels zijn niet vrijblijvend, ze zijn bindend voor alle weggebruikers. Ze beschermen tegen verkeersongevallen met materiële schade en tegen verwondingen of zelfs de dood."

Geen gordel dragen, de smartphone stevig in het zicht, te snel, onoplettend of onderweg met ernstige technische mankementen, de politie van Dortmund controleert er regelmatig streng op. Zo ook dinsdag 1 juni in Lünen en Dortmund. De balans na een dag controleren?

Op de Westfalendamm in Dortmund zaten 31 chauffeurs van auto's en vrachtwagens zonder hun gordels vast te maken achter het stuur. Vier personen gebruikten een smartphone tijdens het rijden, waaronder de bovengenoemde vrachtwagenchauffeuse. Op deze manier afgeleid, had ze als beroepschauffeur van een combinatie dat tonnen woog een ernstig ongeval kunnen veroorzaken.

59 voertuigen reden op de Westfalendamm zonder de vereiste milieusticker.

In Dortmund en Lünen trof de politie in totaal 67 snelheidsovertredingen aan. Een automobilist werd gemeten bij 54 km/u, waar slechts 30 km/u is toegestaan. In Lünen constateerde de politie een 84-jarige chauffeur uit Castrop-Rauxel met een zeer onveilige rijstijl. De hulpdiensten verboden de bejaarde om door te rijden, namen zijn rijbewijs in en verwittigden familieleden. Ook zal de politie de wegverkeersautoriteiten hierover informeren.