Clicky


Twaalf Australische media beboet om publicaties kardinaal Pell

Twaalf Australische media beboet om publicaties kardinaal Pell
04-06-2021 10:30 | Buitenland | auteur ANP

CANBERRA - Twaalf Australische nieuwsmedia zijn door een rechtbank veroordeeld tot boetes omdat zij een publicatieverbod omtrent de kardinaal George Pell aan hun laars hadden gelapt. Pell werd in 2018 schuldig bevonden aan seksueel misbruik, maar het Australische hooggerechtshof sprak hem vorig jaar vrij.

De twaalf media, waarvan de meeste vallen onder Nine Entertainment en Rupert Murdochs News Corp, bekenden in februari al schuld aan het schenden van het publicatieverbod. De nieuwsmedia in kwestie zouden niet meer berichten over de rechtszaak en de veroordeling van de kardinaal nadat justitie had besloten alle aanklachten tegen achttien journalisten en redacteuren in te trekken.

De boetes bedragen in totaal 1,1 miljoen Australische dollar (700.000 euro). De hoogste boete is voor de krant The Age, die omgerekend 284.000 euro moet neertellen.

Kardinaal Pells veroordeling voor het seksueel misbruiken van twee koorknaapjes werd in april vorig jaar nietig verklaard nadat hij langer dan een jaar in de gevangenis had gezeten.