Clicky


'TUI wil nieuw kapitaal ophalen om Duitse steun terug te betalen'

'TUI wil nieuw kapitaal ophalen om Duitse steun terug te betalen'
16-06-2021 17:06 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

HANNOVER - Reisconcern TUI wil nieuw kapitaal binnenhalen om de Duitse staatssteun terug te betalen die het bedrijf wegens de coronacrisis heeft gekregen. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Het bedrijf heeft adviseurs aangesteld om de opties voor nieuwe financiering te onderzoeken. Een van de mogelijkheden zou een nieuwe verkoop van aandelen zijn. Daarbij voert TUI gesprekken over het ophalen van ongeveer 1 miljard euro, maar het uiteindelijke bedrag kan nog veranderen.

TUI wacht waarschijnlijk nog enkele weken voordat het een definitieve beslissing neemt. Mogelijk wil de touroperator en luchtvaartonderneming afwachten hoe het zomerseizoen verloopt om te bepalen hoeveel nieuw kapitaal nodig is.

Financiële steun

Duitsland verleende TUI miljarden euro's aan financiële steun om het bedrijf overeind te houden. Door de coronacrisis en reisrestricties viel een groot deel van de inkomsten weg. Berlijn verschafte behalve noodkredieten ook nieuw eigen kapitaal aan TUI.

Volgens regels van de Europese Unie mogen bedrijven die financiële hulp van overheden hebben gekregen geen dividend uitkeren of aandelen terugkopen zolang ze nog staatsteun krijgen. Daarnaast mogen topbestuurders geen bonussen ontvangen voordat bedrijven driekwart van de steun hebben terugbetaald.

TUI laat in een reactie weten dat er nog geen beslissingen zijn genomen over extra financiering. Het bedrijf zegt voortdurend naar alle mogelijke scenario's rond de pandemie te kijken.