Clicky


Voetballers Duitsland terug in de race na fraaie zege op Portugal

Voetballers Duitsland terug in de race na fraaie zege op Portugal
19-06-2021 20:17 | Sport | auteur ANP

MÜNCHEN - In een sensationeel duel in de groepsfase van het Europees kampioenschap voetbal heeft Duitsland in München gewonnen van Portugal, 4-2. De formatie van bondscoach Joachim Löw is daarmee helemaal terug in de race, na de eerdere nederlaag tegen Frankrijk (0-1). De Duitsers spelen in de groepsfase nog tegen Hongarije, Portugal (ook 3 punten) heeft nog de topper tegen de wereldkampioen op het programma staan.

De Duitsers gingen van het begin massaal ten aanval, met drie man voorin (Kai Havertz, Serge Gnabry, Thomas Müller) en met de zeer offensief ingestelde Joshua Kimmich en Robin Gosens op de flanken. Portugal, de Europees kampioen, leek te worden overlopen. Een treffer van Gosens werd echter afgekeurd wegens buitenspel van Gnabry en een schot van Havertz werd gestopt door doelman Rui Patrício.

En dus viel het openingsdoelpunt aan de andere kant, na een fraai uitgevoerde uitval. Bernardo Silva verzorgde de opening, Diogo Jota controleerde, Cristiano Ronaldo rondde af. Voor het fenomeen van Juventus was het alweer zijn derde treffer op dit toernooi.

De Duitsers leken in het geheel niet aangeslagen, wat volgde uit een zwaar offensief waren twee eigen doelpunten van de Portugezen. Rúben Dias en Raphaël Guerreiro waren de 'schutters', beiden in een wanhoopspoging om een Duitse treffer te voorkomen. De formatie van Löw drukte door en liep via doelpunten van Havertz en Gosens verder uit.

Daarmee was het nog niet gedaan. Jota maakte de 4-2, na een assist van Ronaldo. Vervolgens knalde Renato Sanches de bal op de paal, ver buiten bereik van doelman Manuel Neuer. De wedstrijd draaide niet nog een keer om.

Frankrijk leidt in de groep met 4 punten, Hongarije heeft er 1.