Clicky


Automobilist rijdt in op omstanders tijdens Pride-parade in VS

Automobilist rijdt in op omstanders tijdens Pride-parade in VS
20-06-2021 10:44 | Buitenland | auteur ANP

FORT LAUDERDALE - De chauffeur van een pick-uptruck is zaterdag (lokale tijd) ingereden op omstanders aan het begin van een Pride-parade in Fort Lauderdale in Florida. Volgens de media is een man om het leven gekomen en een ander zwaar gewond. Onduidelijk is of het om een ongeluk gaat of dat de automobilist doelbewust mensen heeft proberen te raken. De bestuurder die kort na het incident is aangehouden, sprak van een ongeluk. Hij zou deelnemer zijn geweest van de parade en lid van een homokoor.

De automobilist stond volgens ooggetuigen aan het begin van de parade te wachten en trok heftig op toen hem zou zijn gezegd te gaan rijden omdat hij aan de beurt was. Hij droeg een shirt van een homokoor en de voorzitter van het koor, Justin Knight, heeft tegen plaatselijke media gezegd de man lid is van het koor, net als de slachtoffers.

Volgens de Democratische burgemeester van Fort Lauderdale, de Democraat Dean Trantalis, ging het om een aanslag op zijn partijgenote Debbie Wasserman Schultz die lid is van het Congres. Zij zat vlakbij in een cabrio te wachten om deel te nemen, maar is niet geraakt. "Dit is een terroristische aanslag op de lhbtq-gemeenschap", vertelde de burgemeester aan Local 10 News. "Dit is precies wat het is. Nauwelijks een ongeluk. Het was opzettelijk, het was met voorbedachten rade en het was gericht tegen een specifiek persoon. Trantalis was in 2003 de eerste openlijke homoseksuele politicus die tot het stadsbestuur van Fort Lauderdale werd gekozen.