Clicky


Vrachtwagenchauffeur zwaargewond na ernstige aanrijding op Duitse A45

Vrachtwagenchauffeur zwaargewond na ernstige aanrijding op Duitse A45 [+foto]
22-06-2021 11:24 | Ongevallen | auteur Redactie

DORTMUND - Bij een aanrijding waarbij twee vrachtwagens waren betrokken is dinsdagochtend op de Duitse A45 één vrachtwagenchauffeur zwaargewond geraakt en één lichtgewond. De snelweg richting Oberhausen moest lange tijd volledig afgesloten worden.

Het ongeval gebeurde rond 02:00 uur op de A45 in de richting van Oberhausen. Een zwaar transport zorgde voor vertraging. Een vrachtwagenchauffeur zag te laat dat er langzaamrijdend verkeer ontstaan was en botste met volle snelheid op zijn voorligger, eveneens een vrachtwagen.

De chauffeur die achterop de andere vrachtwagen reed kwam bekneld te zitten in zijn cabine en raakte zwaargewond. De chauffeur van de andere vrachtwagen werd verzorgd door de eerste arriverende hulpdiensten en is lichtgewond overgebracht naar het ziekenhuis.

De chauffeur die bekneld zat in zijn voertuig moest met hydraulische apparatuur uit zijn benarde positie worden bevrijd. Het voorruit werd helemaal verwijderd waardoor de zwaargewonde chauffeur met behulp van een speciaal reddingsplatform uit zijn cabine kon worden bevrijd.

Tijdens de reddingsoperatie raakte een brandweerman lichtgewond maar kon zijn werk wel voortzetten.