Clicky


Ongeval met drie vrachtwagens op Duitse A2 kost vrachtwagenchauffeur het leven

Ongeval met drie vrachtwagens op Duitse A2 kost vrachtwagenchauffeur het leven [+foto's]
22-06-2021 16:27 | Ongevallen | auteur Redactie

HANNOVER - Dinsdagochtend rond 09:30 uur heeft er op de Duitse A2 een ongeval plaatsgevonden waarbij drie vrachtwagens waren betrokken. Eén vrachtwagenchauffeur kwam hierbij om het leven.

Volgens de eerste onderzoeken stond het verkeer op de rechterrijstrook van de A2 richting Dortmund vast. Rond 09:30 uur reed een vrachtwagenchauffeur met zijn vrachtwagen met volle snelheid in op een vrachtwagen voor hem. Deze botste door de kracht van de aanrijding op zijn beurt weer op zijn voorligger, eveneens een vrachtwagen.

Als gevolg van de klap werd de cabine van de achterste vrachtwagen dusdanig hard tegen de oplegger van de middelste vrachtwagen gedrukt dat de chauffeur bekneld kwam te zitten. Hij bezweek ter plaatse aan zijn verwondingen. De politie is nog bezig met het identificeren van de dode chauffeur. De andere twee vrachtwagenchauffeurs bleven ongedeerd.

De weg is volledig geblokkeerd richting Dortmund tussen het knooppunt Hannover-Ost en het knooppunt Hannover-Buchholz.  Het verkeer wordt naar verwachting tot in de avonduren omgeleid via de BAB 7 en de BAB 37.