Clicky


Lounge voor zeevaarders op Hamad International Airport telt meer dan 50.000 bezoekers in minder dan zeven maanden tijd

Lounge voor zeevaarders op Hamad International Airport telt meer dan 50.000 bezoekers in minder dan zeven maanden tijd
28-06-2021 15:06 | Buitenland | auteur Redactie

DOHA - De eerste luchthaven lounge ter wereld die exclusief bestemd is voor zeevaarders en offshore-werknemers heeft sinds de opening eind 2020 meer dan 50.000 bezoekers ontvangen en ter gelegenheid van de "Dag van de zeevaarder" van de Internationale Maritieme Organisatie organiseerde Qatar Airways een ceremonieel openingsevenement.

De Mariner Lounge, die gevestigd is in de hub van Qatar Airways op Hamad International Airport in Doha, werd officieel geopend op 25 juni, de Dag van de Zeevaarder van de Internationale Maritieme Organisatie (IMO), door de Group Chief Executive van Qatar Airways, Zijne Excellentie de heer Akbar Al Baker.

De speciaal voorziene lounge faciliteiten bieden scheepsbemanningen en mensen werkzaam in de offshore industrie die met Qatar Airways reizen een exclusief en luxueus toevluchtsoord tijdens hun reis. Naast een internationale selectie van eten en drankjes, omvatten de faciliteiten onbeperkte high-speed wifi, douchefaciliteiten, een televisieruimte, lectuur en een Business Centre.

Qatar Airways Group Chief Executive, Zijne Excellentie de heer Akbar Al Baker, verklaart: "Qatar Airways is verheugd een leidende rol gespeeld te hebben in de repatriëring van zeevaarders die gestrand waren als gevolg van de pandemie, door nauw samen te werken met regeringen en de maritieme industrie. De internationale scheepvaartindustrie is een vitaal element in de wereldeconomie, en als toonaangevende internationale luchtvaartmaatschappij is Qatar Airways er echt trots op de bemanningen te steunen die, samen met ons, de wereld in beweging houden.”

"Wij bieden iets wat geen enkele andere luchthaven of luchtvaartmaatschappij ter wereld op dit moment biedt - een rustige ruimte voor deze belangrijke werknemers om te ontspannen tussen hun vluchten door als ze op weg zijn naar huis of naar hun volgende opdracht. Ik hoop dat nog veel meer maritieme werknemers van onze gastvrijheid in de Mariner Lounge zullen genieten."

Zeevaarders & offshore-werknemers kunnen in stijl ontspannen en de exclusieve voordelen van de nieuwe lounge ervaren, naast de Qatar Airways service en gastvrijheid van wereldklasse.

Tijdens de pandemie heeft Qatar Airways sinds april 2020 meer dan 380.000 zeevaarders en offshore-werknemers vervoerd, inclusief repatriëringen en bemanningswisselingen, en zijn er rond de 100 charters geweest met ongeveer 28.000 zeevaarders aan boord.

De wereldwijde Covid-19 pandemie heeft de luchtvaartsector voor ongekende uitdagingen gesteld en ondanks alles heeft Qatar Airways de activiteiten nooit gestaakt en heeft de luchtvaartmaatschappij ijverig gewerkt om mensen tijdens de crisis veilig en betrouwbaar te repatriëren. De airline heeft in de afgelopen 12 maanden ook acht nieuwe bestemmingen aan het netwerk toegevoegd, waaronder San Francisco en Seattle in de VS, Abidjan, Abuja, Accra en Luanda in Afrika, en Brisbane en Cebu in Azië-Pacific.