Clicky


Man voor ruim 800.000 euro opgelicht door beleggingsfraudeurs

Man voor ruim 800.000 euro opgelicht door beleggingsfraudeurs
29-06-2021 14:20 | Misdaad | auteur Redactie

DEN HAAG - Een 71-jarige man is het slachtoffer geworden van beleggingsfraude. De oplichters maakten de man ruim 800.000 euro afhandig, meldt de politie.

De man zag op social media een advertentie van een zeer bekend wereldwijd actief bedrijf om te investeren in cryptovaluta. De man klikte op de link in de advertentie en vulde zijn gegevens in. Hij was van plan een relatief klein bedrag van 500 euro te investeren.

De man werd vervolgens benaderd door verschillende “investeringsmaatschappijen”. De man maakte zijn geplande investering van een paar honderd euro direct over naar een rekening. Vervolgens werd hij weer benaderd, met de vraag of hij enkele duizenden euro’s wilde investeren, tegen aantrekkelijke voorwaarden. Dit geld zou hij daarna gelijk weer teruggestort krijgen. Daarvoor moest de man een app installeren op zijn telefoon en computer. Doordat de man deze apps  installeerde kregen de oplichters toegang tot zijn persoonlijke gegevens.

Daarnaast haalden de oplichters het slachtoffer over om zijn bankgegevens af te staan, zodat zij een rekening konden openen in Duitsland. Vanaf daar kon hij zijn beleggingen zogenaamd gemakkelijk investeren. In werkelijkheid werden er vanaf deze rekening grote bedragen overgemaakt waarmee bitcoins werden aangeschaft. De man kon echter niet zelf beschikken over de plek waar de bitcoins kwamen te staan. In totaal raakte de man op deze manier ruim 800.000 euro kwijt. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van beleggingsfraude.