Clicky


Lewis Hamilton verlengt contract bij Mercedes tot en met 2023

Lewis Hamilton verlengt contract bij Mercedes tot en met 2023
03-07-2021 10:55 | Sport | auteur ANP

SPIELBERG - Lewis Hamilton rijdt ook de komende twee seizoenen voor het Formule 1-team van Mercedes. De Britse regerend wereldkampioen heeft zijn contract met de renstal met twee jaar verlengd en rijdt ook in 2022 en 2023 voor het team, meldt Mercedes

Hamilton kwam in 2013 bij Mercedes en won sindsdien zes wereldtitels, 77 grands prix en 74 polepositions. In 2008 won hij in de McLaren-Mercedes zijn eerste wereldtitel. In het huidige seizoen staat hij momenteel tweede achter Max Verstappen.

"Het is bijna moeilijk te geloven dat ik alweer negen jaar bij dit ongelofelijke team zit", zegt de 36-jarige Hamilton. "Ik ben heel enthousiast dat we onze samenwerking met twee jaar voortzetten. We hebben samen zo veel voor elkaar gekregen, maar er valt nog genoeg te bereiken, zowel op als naast de baan."

Teambaas Toto Wolff is verheugd met de contractverlenging, ook met het oog op de nieuwe technische regels die vanaf seizoen 2022 ingaan. "We gaan in 2022 een nieuw tijdperk in de Formule 1 in en er kan geen betere coureur zijn om dan in ons team te hebben dan Lewis. Zijn prestaties in deze sport spreken voor zich en met zijn ervaring, snelheid en racekwaliteiten is hij op de top van zijn kunnen."

Volgens Wolff is het goed dat beide partijen nu al tot een akkoord zijn gekomen over de toekomst. "We genieten van de strijd die we dit seizoen hebben en daarom wilden we ook vroeg zekerheid hebben over het contract, zodat we geen afleiding hebben van de competitie op de baan. Ik heb altijd gezegd dat zolang Lewis het vuur heeft om te racen hij bij ons kan verlengen zolang hij wil."

De Brit verlengde zijn contract voor het huidige seizoen pas in februari dit jaar, vlak voor de start van de testen voor het nieuwe seizoen. Hamilton en Mercedes hadden toen maandenlang onderhandeld. De wereldkampioen liet daarna al weten dat hij halverwege de zomer een duidelijk beeld wilde hebben van zijn toekomst bij Mercedes.

Hamilton was zijn team ook dankbaar voor de steun die hij kreeg in zijn streven voor meer diversiteit en gelijkheid in de sport. "Ze hebben goed naar zichzelf gekeken en hebben belangrijke stappen gezet in het creëren van een meer diverse en inclusieve omgeving. We gaan een nieuw tijdperk in wat betreft de racewagens, maar hebben ook een sport die zich schaart achter positieve veranderingen. Ik kan niet wachten om te zien wat we samen nog meer kunnen bereiken."