Clicky


IJs in Schipholtunnel veroorzaakt opnieuw forse vertraging

IJs in Schipholtunnel veroorzaakt opnieuw forse vertraging
09-02-2012 10:30 | Algemeen | auteur de redactie
AMSTERDAM - Vanwege ijsvorming in de Schipholtunnel staan er donderdagmorgen lange files op zowel de A4 als de A44 richting Amsterdam. In de tunnel is de linkerrijstrook niet beschikbaar waardoor het verkeer opstroopt vanaf Nieuw-Vennep. Daardoor loopt het verkeer op de aansluitende A44 richting Amsterdam ook vast voor het knooppunt Burgerveen.

Als sinds het weekend kampt de Schipholtunnel in beide richtingen met ijsproblematiek. Er vormen zich lange ijspegels langs de tunnelwand waardoor zowel richting Amsterdam als richting Den Haag de linkerrijstrook in de tunnel afgesloten moet worden. De verkeersstroom richting Den Haag is echter niet dusdanig dat dit veel file oplevert. De andere kant op is dit helaas wel het geval.

Tot overmaat van ramp gebeurde er in de file voor de tunnel ook nog een eens aanrijding. Hoewel dit een relatief onschuldige kop- staartbotsing betrof, moesten er voor de afhandeling korte tijd twee rijstroken afgesloten worden. Hierdoor werd de bottleneck voor de tunnel nog nauwer waardoor de file in rap tempo aangroeide tot 11 kilometer vanaf Nieuw-Vennep, meldt de Verkeersinformatiedienst.

Met name weggebruikers vanuit Den Haag krijgen veel vertraging voor de kiezen. Ook donderdagochtend is de gebruikelijke file voor de brug over de Oude Rijn al weer aan de lange kant. Om 08:10 uur stond daar 9 kilometer verkeer stil vanaf Leidschendam. Een paar kilometer later, bij het knooppunt Burgerveen, doemt de staart van de file voor de Schipholtunnel al weer op. Alles bij elkaar moeten weggebruikers zich dus door 20 kilometer file worstelen.

Rijkswaterstaat liet maandag weten dat er een onderzoek loopt naar de oplossen van het probleem. Vooralsnog is nog niet bekend hoe het problemen aan de tunnel verholpen gaan worden.