Clicky


Moordverdachte president Haïti had band met veiligheidsdienst VS

Moordverdachte president Haïti had band met veiligheidsdienst VS
13-07-2021 09:27 | Buitenland | auteur ANP

PORT-AU-PRINCE - Een van de twee Haïtiaanse Amerikanen die vorige week zijn gearresteerd op verdenking van de moord op de president van Haïti, had eerder banden met een Amerikaanse veiligheidsdienst. Dat meldt persbureau Reuters op basis van een Amerikaanse regeringsbron.

De Haïtiaanse autoriteiten arresteerden vorige week de twee mannen en beschuldigden hen van deelname aan de moord op de Haïtiaanse president Jovenel Moïse, samen met 26 Colombianen. De bron heeft niet aangegeven welke van de twee mannen een band had met een Amerikaanse veiligheidsdienst of de aard van de relatie.

Een derde Haïtiaanse Amerikaan werd zondag gearresteerd door de Haïtiaanse autoriteiten, hij wordt ervan beschuldigd het brein achter de aanval te zijn.

Amerikaanse veiligheids- en inlichtingendiensten onderzoeken waarom de Haïtiaanse Amerikaanse mannen mogelijk hebben deelgenomen aan de moord. Een bron dicht bij het onderzoek zei dat beide mannen de onderzoekers vertelden dat ze vertalers waren voor de Colombiaanse commando-eenheid die een arrestatiebevel had, maar dat ze Moïse dood vonden toen ze aankwamen.