Clicky


IVECO S-WAY als autotransporter bij De Haan Automotive

IVECO S-WAY als autotransporter bij De Haan Automotive
14-07-2021 10:25 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

BLEISWIJK - Voor De Haan Automotive is IVECO geen onbekende. Het lag daarom voor de hand dat na enkele jaren van positieve ervaringen met IVECO, er een S-WAY in het wagenpark van De Haan zou komen. 

De Haan Automotive verleent tal van diensten in de automotive sector. "Maar de hoofdmoot is het uitvoeren van transporten met auto’s voor uiteenlopende klanten", legt directeur Peter de Haan uit. "We rijden voor dealerholdings, voor leasemaatschappijen en voor fabrikanten voor wie we dealers beleveren. Daarnaast zijn we actief met import van auto’s uit bijvoorbeeld Frankrijk en Duitsland." 

De Haan legt uit dat dit leidt tot een wagenpark van inmiddels 36 autotransporters. In de regel leggen de autotransporters zo’n 100.000 kilometer per jaar af, de trucks die verder richting het buitenland rijden, komen aan 120.000 kilometer. De trucks worden ingeruild als zij een miljoen kilometers hebben afgelegd. De Haan laat al het onderhoud door de merkdealer uitvoeren. In het geval van IVECO is dit Kwakernaak Bedrijfswagens uit Waddinxveen.  

Veel extra’s 

“IVECO heeft het altijd goed gedaan bij ons. We verwachten van de S-WAY dat hij wat zuiniger en schoner zijn werk zal doen. We bestellen onze trucks altijd met zoveel mogelijk opties. Zodoende heeft ons bedrijf al tien jaar ervaring met trucks met een adaptieve cruise-control. Die ontbreekt ook op onze nieuwe S-WAY niet. Verder rusten we de cabine altijd uit met een standairco. Onze chauffeurs moeten onderweg in de cabine overnachten en we willen er zeker van zijn dat hij of zij aan een goede nachtrust komt.”

De Haan koos voor de S-WAY met een Cursor 11 motor die goed is voor 460 pk. “Daarmee kom je nooit tekort en in combinatie met de IVECO Hi-Tronix volautomatische transmissie is de chauffeur verzekerd van een comfortabele rit, waarbij hij altijd ruim voldoende trekkracht voor handen heeft.

Chauffeur Stefan de Jong is meer dan tevreden met zijn nieuwe IVECO. “Ik heb nu meer ruimte, meer vermogen en meer trekkracht vergeleken met mijn vorige auto. Het dashboard van de S-WAY is mooi afgewerkt met carbon-delen en de beeldschermen zijn eenvoudig te bedienen. Het nieuwe stuurwiel van de S-WAY ligt fijn in de hand en met deze knoppen op het stuur grijp je nooit mis. Ik kan al m’n spullen goed kwijt en wanneer ik een nachtje over sta, lig ik een bed met een lekker dik matras."

Meer activiteiten 

Naast het vervoer van auto’s legt De Haan Automotive zich ook toe op wagenparkbeheer voor bedrijven, op schadeherstel, auto’s wassen, bandenbeheer en het hele traject tot het weer showroomklaar maken van gebruikte auto’s.