Clicky


Britt Dekker boos om vergelijking met Anne Frank: wat een dwazen

Britt Dekker boos om vergelijking met Anne Frank: wat een dwazen
18-07-2021 15:50 | Showbizz | auteur ANP

AMSTERDAM - Britt Dekker heeft, net als meerdere mensen, gereageerd op een foto die momenteel op sociale media circuleert van een protest tegen de coronamaatregelen. Te zien is hoe mensen met Jodensterren bordjes omhoog houden met daarop teksten als 'Wie wordt de nieuwe Anne Frank' en 'quarantainekamp' in plaats van concentratiekamp, dat doorgestreept is.

De presentatrice maakt zich er op Twitter boos over. "Wat een dwazen. Deze vergelijking met Anne Frank? Een kind dat werd afgevoerd naar een concentratiekamp, de meest vreselijke dingen gezien heeft om vervolgens te sterven vergelijken met Joke die zonder testbewijs niet meer zes keer mag opscheppen in ‘n all inclusive hotel", aldus Britt.

Haar opmerking kan op veel goedkeuring rekenen. "Soms is Britt gewoon degene die het het beste kan verwoorden", schrijft comédienne Claudia de Breij bijvoorbeeld inhakend op de tweet van Britt. Nieuwsuur-presentator Jeroen Wollaars kan er in een eigen bericht ook met zijn hoofd niet bij. "Over mentaliteit gesproken. Ranzig dit."