Clicky


Veel ongevallen tijdens dinsdagochtendspits

Veel ongevallen tijdens dinsdagochtendspits
28-02-2012 09:34 | Algemeen | auteur de redactie
Tijdens de spits van dinsdag kregen weggebruikers al vroeg met lange files te maken. Er gebeurden tussen 06:40 uur en 07:00 uur maar liefst vier ongevallen. Dat meldt de Verkeersinformatiedienst dinsdag.

Op de A12 kwamen vanuit Den Haag naar Utrecht een vrachtwagen en een personenauto met elkaar in botsing. Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat zou het er vrij ernstig uit zien. Er moesten twee rijstroken worden afgesloten tussen Woerden en Harmelen. Dat leverde vanaf Zevenhuizen een file op van 20 kilometer.

Het verkeer dat vanuit Den Haag naar Utrecht wil, krijgt te maken met een forse omleiding. Vanaf het knooppunt Prins Clausplein wordt geadviseerd de borden Rotterdam, Dordrecht en Gorinchem te volgen en om te rijden over de A4, de A13, de A20, de A16, de A15, A27 en de A2. Omrijden kan ook in de richting van Amsterdam over de A4, de A9 en de A2, maar daarbij moet wel rekening worden gehouden met werkzaamheden bij Zoeterwoude-Dorp. Omdat er ook een sporenonderzoek moet plaatsvinden, zal de afsluiting van de rijstroken nog tot 08:45 uur in beslag nemen.

Op de A12 vanuit Arnhem naar Utrecht gebeurde een ongeval tussen twee personenauto's. De linkerrijstrook werd afgesloten tussen Oosterbeek en Wageningen. Ook daar kreeg het verkeer met flink wat vertraging te maken.

Het verkeer op de A15 Ridderkerk - Rozenburg heeft te maken gehad met twee afgesloten rijstroken tussen IJsselmonde en het knooppunt Vaanplein. Daar kwamen drie voertuigen met elkaar in botsing.

Ook op de A16 ging het mis. Daar moest vanuit Breda naar Rotterdam de linkerrijstrook worden afgesloten tussen Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht met als gevolg 10 kilometer file.