Clicky


Verkeer volledig vast na ongeval en verloren glasplaten

Verkeer volledig vast na ongeval en verloren glasplaten
28-02-2012 16:32 | Algemeen | auteur de redactie
ROTTERDAM - Een verkeersinfarct dreigt aan de oostkant van Rotterdam. Doordat er een ongeval gebeurde op de hoofdrijbaan van de A16 en de parallelrijbaan werd afgesloten nadat een vrachtwagen een lading glasplaten verloor staat het verkeer vanuit Breda muurvast. Automobilisten kwamen om 15:30 uur, nog voordat de avondspit begonnen is, in 7 kilometer file terecht tussen de knooppunten Ridderkerk-Noord en Terbregseplein. De vertraging was op dat moment al opgelopen tot meer dan een uur, meldt de Verkeersinformatiedienst.

Rond 14:30 uur ging het mis op het Terbregseplein. Richting Rotterdam sloeg een auto over de kop, waardoor op de hoofdrijbaan drie rijstroken afgesloten moesten worden. Richting Breda werden voor de hulpdiensten korte tijd ook een aantal rijstroken afgesloten. Na ruim een uur kon richting Rotterdam bij het Terbregseplein een rijstrook worden vrijgegeven, waardoor er twee rijstroken afgesloten bleven. Deze twee konden om 16:10 uur weer worden gebruikt toen de verkeersongevalanalyse afgerond was.

In de file die door het ongeval op de parallelbaan was ontstaan verloor bij Feijenoord op de A16 een vrachtwagen een viertal glasplaten. De parallelbaan vanuit Breda is daardoor ook nog eens helemaal afgesloten vanaf het knooppunt Ridderkerk. Hulpdiensten proberen met man en macht bij een van de rijstroken het glas van de rijbaan te vegen zodat er weer een beetje vaart in file kan komen.

Hoe lang het opruimen van het glas gaat duren is niet bekend. Weggebruikers die nog niet bij het knooppunt Ridderkerk aangekomen zijn kunnen beter via de Beneluxtunnel richting de noordkant van Rotterdam rijden.