Clicky


Defensie beëindigt militaire inzet in geteisterd Limburg

Defensie beëindigt militaire inzet in geteisterd Limburg
19-07-2021 23:18 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De militaire inzet in het door wateroverlast geteisterde Limburg is maandag om 18.00 uur officieel beëindigd, meldt Defensie. In totaal zijn sinds woensdag achthonderd militairen aan het werk geweest in het overstroomde gebied. Maandag brachten militairen met vrachtwagens nog mensen terug naar hun huis in het dorpje Bergen, dat omringd werd door hoogwater.

Defensie heeft onder meer geholpen met het bestrijden van het water en het evacueren van inwoners en bijvoorbeeld de patiënten van het ziekenhuis VieCuri in Venlo. De aangelegde noodbrug over de Geul in Valkenburg werd maandagochtend afgebroken, omdat de oorspronkelijke brug was gerepareerd.

"We hebben erg snel gehandeld toen we opgeroepen werden", zegt Regionaal Militair Commandant Zuid kolonel Ruben Koopman over de afgelopen dagen. "We konden ons goed nuttig maken in Limburg. We hebben bovendien veilig gewerkt; iedereen is heelhuids thuisgekomen. De Limburgse bevolking en de veiligheidspartners hebben gezien dat ze op ons kunnen rekenen."

Vrijdag werd de hulp al afgeschaald.