Clicky


Spoedtransport vanwege brand in oplegger met batterijen

Spoedtransport vanwege brand in oplegger met batterijen [+foto]
20-07-2021 20:06 | Brand | auteur Redactie | Esther van der Wal

DEN HOORN - Op het bedrijventerrein aan het Vrij-Harnasch in Den Hoorn is dinsdag aan het eind van de middag een groot spoedtransport binnengekomen, dit betrof een lading batterijen die eerder vanmiddag in brand hebben gestaan in een oplegger op de A12 bij Reeuwijk.

In de directe omgeving van Reeuwijk was geen bedrijf beschikbaar die deze trailer kon opvangen, kon koelen en kon opslaan. Daarom werd gekozen om met een groot transport richting het terrein van bergingsbedrijf Vreugdenhil te rijden. De brandweer van Den Hoorn kwam naar het bedrijventerrein toe om de trailer op te vangen en deze meteen te koelen wanneer nodig.

Meerdere brandweervoertuigen en een speciale 'waterdompelcontainer' reden achter de trailer aan richting het bedrijventerrein. Onder begeleiding van politiemotoren kwam het transport veilig aan in Den Hoorn.

Na overleg met de brandweer, de Inspectie Leefomgeving en Transport, het bergingsbedrijf en het transportbedrijf is besloten om de trailer op het terrein te laten staan. Via camera's wordt de trailer gemonitord. Morgen wordt de lading door de vervoerder gecontroleerd en afgevoerd.