Clicky


Regen zorgt voor drukke maandagochtendspits

Regen zorgt voor drukke maandagochtendspits
05-03-2012 09:33 | Algemeen | auteur de redactie
De ochtendspits van maandag is een zware spits geworden. Mede doordat de regio noord nu ook geen voorjaarsvakantie meer heeft. Maar ook de vele regen zorgt voor langere files vandaag op de bekende knelpunten.

Hoewel het aantal incidenten beperkt is gebleven was er toch op sommige plaatsen vertraging door een ongeval. Zo gebeurde er op de A29 vanuit Bergen op Zoom richting Rotterdam ter hoogte van de Heinenoordtunnel een ongeval met drie personenauto's. Of daarbij ook sprake was van letsel is niet bekend geworden, meldt de Verkeersinformatiedienst. Het ongeval gebeurde kort voor 08:30 uur. Twee rijstroken moesten worden afgesloten, maar konden ook vrij snel weer worden vrijgegeven waardoor het fileleed op dat stuk asfalt beperkt bleef. Tussen Oud-Beijerland en de Heinenoordtunnel stond twee kilometer file.

Verder gebeurde er een ongeval op de A4 richting Amsterdam rond 08:15 uur tussen Leidschendam en Zoeterwoude-Rijndijk met als gevolg 10 kilometer file. Dezelfde filelengte kregen weggebruikers op de A7 voor hun kiezen vanuit Hoorn richting Zaandam tussen Avenhorn en Zaandam.

Ook de A9 bleef niet onbespaard qua fileleed. Vanuit noordelijke richting stond er 10 kilometer file tussen Beverwijk en het knooppunt Raasdorp. Groter was het leed op de A12 vanaf de Duitse grens richting Utrecht. tussen Beek en Arnhem-Noord stond op het hoogtepunt maar liefst 17 kilometer aan totale filelengte.

Ook Tussen Nijmegen en Gorinchem was het raak. Tussen Dodewaard en Tiel-West stond om 08:15 uur 15 kilometer verkeer stil.