Clicky


Nieuwe A4 richting Den Haag in gebruik

Nieuwe A4 richting Den Haag in gebruik
05-03-2012 11:38 | Algemeen | auteur de redactie
Het verkeer in de richting van Den Haag rijdt sinds 3 maart over het nieuwe verbrede en deels verdiept aangelegde weggedeelte van de A4 tussen Leiderdorp en Leiden/Zoeterwoude-Dorp. Begin april rijdt ook het verkeer in de richting van Amsterdam over het nieuwe weggedeelte. Weggebruikers rjden dus begin 2012 al over een extra, derde rijstrook in plaats van eind 2014 zoals aanvankelijk gepland.

Op de nieuwe A4 geldt een maximum snelheid van 80 km/uur - waar op gecontroleerd kan worden - omdat weggebruikers rijden over versmalde rijstroken. Het eerstgebouwde westelijke deel van de wegverbreding richting Den Haag is namelijk tijdelijk – tot eind 2014 - ingericht voor drie rijstroken in beide richtingen. Al het verkeer rijdt dus met 2x3 versmalde rijstroken over het nieuwe weggedeelte. Hierdoor verdwijnen ruim 2,5 jaar eerder dan aanvankelijk gepland de laatste flessenhalzen op de A4 tussen Amsterdam en Den Haag.



Met het beschikbaar komen van het weggedeelte richting Den Haag is de verbreding van de A4 tussen Leiderdorp en Leiden/Zoeterwoude-Dorp halverwege. Het vervolg bestaat uit het ombouwen van de bestaande A4 naar een verbrede A4, waar eveneens een verdiepte ligging met een stalen aquaduct komt. Dit deel is in de eindsituatie bedoeld voor de rijrichting Amsterdam. De totale verbreding van het traject A4 Burgerveen–Leiden is in 2014 een feit. Dan wordt het verkeer in beide rijrichtingen gesplitst naar de eindsituatie van twee keer drie rijstroken.